Ingrediënten in onze voedingssupplementen

AprèsFlex® Boswellia Extract

AprèsFlex® Boswellia Extract is een gepatenteerd extract en bevat een hoge concentratie van het Boswelliazuur AKBA. Door zijn unieke samenstelling, biedt het een verhoogde biodisponibiliteit, wat ervoor zorgt dat er meer door uw lichaam opgenomen wordt. Bovendien heeft het een wetenschappelijk bewezen doeltreffendheid**.  
** Dubbel blinde, gerandomiseerde, placebo gecontroleerde klinische studie. Sengupta et al., 2010 

Glucosamine

Glucosamine is een natuurlijke aminosuiker die in hoge concentraties voorkomt in de structuren van onze gewrichten. Het menselijk lichaam produceert glucosamine-6-fosfaat en gebruikt dit voor de opbouw van het kraakbeen.

 

Chondroïtine

Chondroïtine sulfaat is net zoals glucosamine een suikerverbinding. Chondroïtine vermindert de afbraak van het gewrichtskraakbeen en stimuleert de aanmaak ervan. 

 

Methylsulfonylmethaan (MSM)

MSM is een natuurlijke vorm van een organische zwavelverbinding én een onderdeel van aminozuren en eiwitten, de bouwstenen van ons lichaam.
In de spieren, botten en huid bevindt zich zowat de helft van de lichaamseigen zwavel. Zwavel is een belangrijk bestanddeel van collageen, essentieel voor de structuur van bindweefsels zoals de huid en het kraakbeen. Zwavel vormt in ons lichaam disulfidebruggen, die zorgen voor structuur, elasticiteit en soepelheid.

 

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een suikerverbinding die veelvuldig voorkomt in zenuwweefsel, epitheelweefsel en bindweefsel. Hyaluronzuur heeft verschillende functies in ons lichaam:

Mechanische Functies
▪ Wateropslag (vb ter hoogte van de oogbol)
▪ Drukbestendigheid door wateropslag in bijvoorbeeld bindweefsel, tussenwervelschijven,…
▪ Bouwsteen van het kraakbeen
▪ Smeermiddel en stootkussenfunctie: hyaluronzuur is het hoofdbestanddeel van het gewrichtsvocht en zorgt voor de „stroperigheid” ervan, waardoor schokken makkelijker worden opgevangen.

Biochemische functies
Hyaluronzuur is ook betrokken bij de aanmaak van grote moleculen in ons lichaam.

 

Collageen

Er bestaan meer dan 25 soorten collageen, waarvan type I t.e.m type IV de belangrijkste zijn. 90% van de totale hoeveelheid collageen in ons lichaam is collageen type I. Collageen is een “lijmvormend” eiwit en een belangrijk onderdeel van het bindweefsel in ons lichaam. Tanden, pezen, botten en huid bestaan grotendeels uit collageen.

 

Vitamine C

Vitamine C is een sterk antioxidant dat van nature voorkomt in citrusvruchten en andere soorten fruit. Vitamine C draagt ook bij tot normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen.